Bitcoin-prijsanalyse – BTC-ondersteuning bij het vinden van steun bij de driehoekondergrens – Kunnen kopers Bull Run in leven houden?

Belangrijke hoogtepunten:

  • Bitcoin zag een prijsdaling van 1,5% in de afgelopen 24 uur, omdat het handel drijft tegen $9.070.
  • De cryptocurrency stuiterde onlangs op de ondergrens van een symmetrische driehoek.
  • Als BTC boven de $9,500 kan blijven, zou de bullish run hoger moeten blijven.

Bitcoin BTC, 0.17% daalde met een kleine 1.5% over de laatste 24 uur van de handel als de cryptocurrency daalt van $9.250 naar $9.077. De cryptocurrency begon de maand juni door hoger te handelen dan het $10.000 niveau en ging hoger naar het 2020 weerstandsniveau van $10.432.

Bitcoin was niet in staat om deze weerstand te overwinnen op de hoogte van 2020, waardoor de munt omrolde en lager begon te koersen. Gedurende de hele maand handelde BTC zo goed als zijdelings totdat het tegen het einde van de maand met $9.250 door de steun heen viel.

Gelukkig heeft zich voor BTC een symmetrische driehoek gevormd en heeft de markt steun gevonden aan de ondergrens van deze driehoek. Zolang BTC boven deze driehoek kan blijven, kunnen we verwachten dat de bullish run doorgaat voor de cryptocurrency. IT zou ruim onder de $8.500 moeten zakken voordat we ons zorgen moeten maken dat Bitcoin op korte termijn bearish wordt.

Interessant is dat sommige gegevens van Skew suggereren dat de impliciete volatiliteit voor Bitcoin nu een nieuw dieptepunt van 12 maanden heeft bereikt;

Als we de bovenstaande grafiek bekijken, kunnen we zien dat de volatiliteit substantieel is gedaald sinds de ineenstorting van de markt in maart. De volatiliteit heeft onlangs het niveau van 46% bereikt, wat een nieuw 12-maanden-laagtepunt voor Bitcoin creëerde.

Dit zou eigenlijk kunnen suggereren dat de grote marktspelers zich in een accumulatiefase bevinden, omdat de markt zijwaarts beweegt met weinig volatiliteit. Normaal gesproken wordt dit type scenario gevolgd door een uitgebreide bull run.

Bovendien heeft de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk onlangs verklaard dat het aantal Britten dat Bitcoin koopt het afgelopen jaar verdubbeld is. In het rapport staat dat bijna 2,6 miljoen mensen het afgelopen jaar daadwerkelijk cryptocurrency hebben gekocht – dat is bijna 4% van de totale bevolking!

Wat is er aan de hand?

Als we naar de daggrafiek hierboven kijken, zien we dat Bitcoin Evolution tegen het einde van mei 2020 uit een stijgende trendlijnvorming stuiterde, waardoor het aan het einde van de maand hogerop kon komen. Tijdens de openingsdagen van juni 2020 kunnen we zien dat Bitcoin er wel in slaagde om verder hoger te duwen, maar dat het niet in staat was om boven de weerstand uit te komen op $10.432 – dat is de hoogte van 2020.

Bitcoin rolde vanaf hier over en bleef gedurende de hele periode van juni 2020 lager gaan. Het slaagde erin om wat sterke steun te vinden op $9.300 voor het grootste deel van de maand, maar vorige week probeerde Bitcoin hoger te gaan, maar werd tegengehouden door de weerstand aan de bovengrens van de driehoek. Deze weerstand werd verder versterkt door de bearish .886 Fib Retracement op $9.783.

Bitcoin-prijsvoorspelling op korte termijn: Bullish

BTC blijft op dit moment bullish en zou onder de 8.800 dollar zijn gezakt om in gevaar te komen dat het neutraal wordt. De munt zou verder moeten dalen tot onder de $8.000 voordat hij bearish dreigt te worden.

Als de verkopers onder de ondergrens van de driehoek duwen, ligt het eerste niveau van steun op $8.800 (minpunt 1.272 FIb Extension & 100-dagen EMA). Dit wordt gevolgd door toegevoegde weerstand bij $8.692 (.382 Fib Retracement), $8.500 (downside 1.618 Fib Extension & 200-dagen EMA), en $8.150 (.5 Fib Retracement).

Onder dit, wordt de toegevoegde steun gevestigd bij $8.000 en $7.600 (.618 Fib Retracement).

Waar is de weerstand tegen de bovenkant?

Aan de andere kant, als de kopers de steun aan de ondergrens van de driehoek verdedigen en hoger duwen, ligt het eerste niveau van de weerstand aan de bovengrens. Daarboven ligt de weerstand op $9.783 (bearish .886 Fib Retracement) en $10.000.

Voorbij $10.000 ligt de weerstand op $10.250, $10.432 (2020 hoog), en $10.716 (1.414 Fib Extension level).

Wat zijn de technische indicatoren?

De RSI maakte onlangs een poging om terug te breken boven de 50 lijn, echter, het er niet in geslaagd om het te overwinnen. Dit veroorzaakte het om het hoofd lager opnieuw aangezien de verkopers beginnen om controle van het marktmomentum te nemen dat zich vooruit beweegt.

Bitcoin-prognose

Dus, BTC zit weer in een driehoek – waar kunnen we vanaf hier naartoe?

De manier waarop ik het zie is dat er twee scenario’s mogelijk zijn. We kunnen ofwel terugkaatsen van de huidige ondergrens en hoger duwen. In dit scenario zal de bovengrens van de driehoek voor een of andere vorm van probleemstelling zorgen. Na het doorbreken van de bovengrens wordt een weerstand verwacht van 9.783 dollar en vervolgens 10.000 dollar.

Als we 10.000 dollar breken, zullen we ons richten op het niveau van 10.432 dollar.

Om hiervan te profiteren, kunnen we nu lang de markt betreden met stops onder de ondergrens om eventuele verliezen te dekken.

Blijf hier op de hoogte van de nieuwste Bitcoin-prijsvoorspellingen.