Detta gör att Bitcoin verkar billig

Kryptovalutamarknaden har gått in i årets sista kvartal och förväntningarna på en prissvängning har varit höga. Ethereum-marknaden ville inte bara uppleva en ökning av priset utan krävde också en minskning av nätverkets transaktionskostnader.

Efter att ha undersökt den hype-driven ETH-marknaden föreslår forskare dock att efterfrågan kanske inte uppfylls. Eftersom höga transaktionsavgifter på Ethereum blir en norm gör det i sin tur Bitcoins transaktionskostnader ganska billiga.

Ethereums transaktionsavgift elendigheter

Kedjedataleverantören Glassnode noterade att Ethereum-gruvarbetare gjorde totalt 166 miljoner dollar från bara transaktionsavgifter i september. I diagrammet nedan noteras att avgiftsökningen var nära 47% jämfört med den tidigare rekordhöga nivån i augusti.

Nu är det uppenbart att decentraliserad finansiering [DeFi] har svarat för att driva upp transaktionsavgifterna, men den enda gynnande parten förblir ETH-gruvarbetarna och naturligtvis ETH-nätverket.

Medan många förväntar sig att avgifterna återgår till det normala om / när den så kallade “Defi-bubblan” dyker upp, enligt Nate Maddrey, en forskare med CoinMetrics, “blir höga gaspriser den nya normen.”

Lanseringen av få DeFi-projekt som UNI, SUSHI, YAM och YFI har lett till den dramatiska höjningen av nätverksavgifter. Maddrey noterade att höga avgifter gör det oöverkomligt dyrt för vissa användare att skicka transaktioner. Forskaren tillade:

”Avgifterna är inte proportionella mot mängden överfört värde – att skicka $ 100 eller $ 100K skulle kosta samma summa ETH i avgifter. Därför tippar höga avgifter skalan mot valar och användare som överför relativt stora belopp, samtidigt som det blir svårare att göra en vinst som investerar små summor. ”

Ethereum-avgifter vs Bitcoin-avgifter

De växande avgifterna har gjort att transaktioner på Bitcoin verkar billiga. Glassnode-diagrammet belyste också den stora skillnaden mellan avgifterna för de två tillgångarna.

Medan BTC-gruvarbetarna gjorde i motsats till ETH-gruvarbetare 26 miljoner dollar från avgifter i september, vilket var en skillnad på mer än 6 gånger. Detta var första gången de samlade avgifterna för ETH 2020 översteg Bitcoins, men småhandlare har knappt något att ta bort från detta.

Med de växande avgifterna ifrågasätts användningen av Ethereum och det kan komma in i en annan liga än andra kryptor eftersom det blir lika dyrt som de centraliserade systemen.