Jack Dorsey: Bitcoin är den primära internetvalutan

I skrivande stund handlar bitcoin – världens främsta kryptovaluta efter marknadsvärde – för drygt 10 200 dollar, vilket innebär att den har fallit lite längre under det senaste dygnet. Trots den baisseartade fasen kryptovalutan verkar uppleva verkar många fortfarande vara lojala mot tillgången, bland dem Jack Dorsey från både Square och Twitter-berömmelse.

Jack Dorsey: Bitcoin är den mest lönsamma valutan

Som VD för två stora företag har Dorsey länge varit en främsta förespråkare för bitcoin, och till och med gick så långt som att hävda att bitcoin skulle bli världens gemensamma valuta. Han uttalade sin tro på att den amerikanska dollarn, yenen, yuanen, euron och praktiskt taget alla andra former av pengar som existerar idag i slutändan skulle försvinna eller bli föråldrade, och att bitcoin skulle ta över alla deras funktioner.

Han förutspådde att detta skulle kunna hända så tidigt som tio år, och även om vi fortfarande inte är där än har tillgången verkligen gjort rundorna för sent, med många banker som nu säger att de erbjuder kryptoinnehavstjänster, en enorm manöver överväger klyftan mellan både centraliserad och decentraliserad finansiering är nu överbryggad.

I en ny intervju förklarade Dorsey att Bitcoin Lifestyle enligt hans åsikt fortfarande är den „mest lönsamma valutan för internet.“ Han uppgav vidare att så länge internet är i desperat behov av en valuta, kommer den valutan i slutändan att vara bitcoin. Han nämnde äntligen:

Jag kan inte se att förändring ges med tanke på alla människor som vill ha samma sak och vill bygga den för den potentialen … Internet är något som är konsensusdrivet och byggs av alla, och vem som helst kan … ändra kursen för det. Bitcoin har samma mönster. Den byggdes på internet.

Hans ord tycks vara sanna vid presstiden. Trots alla förluster de senaste veckorna och den stora nedgången till $ 3000-intervallet som inträffade i mars förra året verkar många fortfarande ha hopp på BTC, särskilt under de hårda ekonomiska omständigheterna de står inför. Tack vare koronaviruspandemin drabbades marknaderna i flera månader tidigare under året och arbetslösheten steg till enastående nivåer.

Många människor vill fortfarande ha det

Det största steget tillbaka var försvagningen av den amerikanska dollarn. Valutan utsattes för inflation och som ett resultat vände många handlare och investerare till tillgångar som guld och bitcoin och trodde att de båda skulle vara skydd mot ytterligare problem. Det finns en plötslig tro på att bitcoin fungerar som guld och i slutändan kan hålla sina pengar säkra under tider som dessa.

Bland några av de andra drag som Dorsey har gjort för att främja bitcoin tidigare var ett tillkännagivande i slutet av 2019 att han skulle resa runt i Afrika och försöka få bitcoin och dess fördelar till ännu fler massor av människor. Det nuvarande viruset har dock utan tvekan stoppat Dorsey planer, och det är oklart om eller när han kommer att engagera sig i detta företag.