SkyBridge Capital laatste om Bitcoin ETF-aanvraag in te dienen bij US SEC

SkyBridge Capital heeft in samenwerking met First Trust Advisors een Bitcoin ETF aangevraagd.

De in New York gevestigde investeringsmaatschappij SkyBridge Capital heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ( BTC ) exchange-traded fund, of ETF, bij de United States Securities and Exchange Commission.

SkyBridge heeft de aanvraag op 19 maart ingediend in samenwerking met investeringsadviseur First Trust Advisors. First Trust treedt op als adviseur van het fonds en Skybridge als subadviseur

In de documenten staat dat de First Trust SkyBridge Bitcoin ETF zal proberen zijn aandelen te noteren op de New York Stock Exchange Arca. Een tickersymbool moet nog worden aangekondigd voor het fonds.

De aanvraag benadrukt dat het vertrouwen beleggers een gereguleerde manier zal bieden om blootstelling aan Bitcoin te verwerven zonder het digitale activum te hoeven bewaren, en beleggers in staat zal stellen transacties uit te voeren via hun makelaars.

De First Trust SkyBridge ETF Trust is nu een van de vele aanvragen voor een Bitcoin ETF die momenteel wacht op een uitspraak van de SEC.

Op 11 maart diende de in New York gevestigde vermogensbeheerder WisdomTree zijn laatste aanvraag voor een Bitcoin ETF in , na een poging om een ​​fonds goedgekeurd te krijgen dat tot 5% van zijn portefeuille in Bitcoin-futures zou houden , ondanks dat het zich halverwege de dag op energie en metalen concentreerde. -2020.

De leidende Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley diende op 16 februari een Bitcoin ETF in in samenwerking met op cryptovaluta gerichte financiële dienstverlener NYDIG . Het voorgestelde fonds zou exclusief beschikbaar zijn voor beleggers die ten minste $ 2 miljoen aan activa bij de firma hebben.

In januari ontving de SEC ook afzonderlijke aanvragen voor Bitcoin ETF’s van de grote op de beurs verhandelde productuitgever VanEck en de in Texas gevestigde Valkyrie Digital-activa

Bij gebrek aan een op de beurs verhandeld fonds lijkt het ontbreken van gereguleerde beleggingsproducten die blootstelling aan de prijs van Bitcoin bieden, Amerikaanse investeerders ertoe aan te zetten te speculeren op de aandelen van vooraanstaande bedrijven die actief zijn in de sector van digitale activa.

Op 22 maart onthulde Leeor Shimron, de vice-president van de digitale activastrategie van Fundstrat, dat aandelen in de vier grootste beursgenoteerde Bitcoin-mijnbedrijven de afgelopen 12 maanden gemiddeld 455% beter hadden gepresteerd dan Bitcoin . In een reactie op de gegevens aan CNBC zei Shimron :

„Totdat een Bitcoin ETF is goedgekeurd, kunnen beleggers openbare mijnbouwbedrijven beschouwen als een van de weinige manieren om blootstelling aan Bitcoin te krijgen.“